Evroliga priznala, sudije su oštetile Crvenu zvezdu: Duga i jasna analiza, gomila grešaka arbitara!

Evroliga sve priznala, Crvena zvezda je oštećena!

MN Press

Evroliga je zvanično priznala, sudije su napravile veliki broj grešaka u meču Crvene zvezde i Barselone! Sudijska analiza se koncventrisala na nekoliko momenata sa kraja utakmice koja je završena rezultatom 98:94 u korist Katalonaca posle produžetka. U detaljnoj analizi Evroliga je išla korak po korak i nađeno je nekoliko nepravilnih odluka na štetu Crvene zvezde.

Bilo je nekih odluka koje su bile i na štetu Barselone, ali na kraju je sveukupno Crvena zvezda više imala zbog čega da se žali na suđenje. Prenosimo kompletnu analizu Evrolige o spornim situacijama u poslednja dva minuta regularnog toka igre. 

  • Na 1:56 do krjaa Džoel Bolomboj je dobio pas i imao kontrolu nad loptom. Nakon toga se prizemljio na levo stopalo, napravio jedan korak i doskočio na desno stopalo pre nego što je pomerio levu nogu opet. Ovo je dupla. Nakon te akcije on je krenuo u dribling. Nepravilno je što nije suđena ta situacija.
  • NA 1:14 do kraja Jaga dos Santosa je čuvao Jan Veseli koji je probao da igra odbranu: Vewseli je imao kontat sa Dos Santosovim kukovima i nogama i zbog toga je trebalo da mu se sudi defanzivni faul. 
  •  Na 1:12 do kraja utakmice Jago Dos Santos je inicirao šut na prodoru do koša i njegov šut je blokiran od strane Jana Veselog koji je dodirnuo loptu. Faul je sviran Veselom, nepravilno. 
  • Na 1:06 do kraja Nikolas Laprovitola je driblao loptu i čuvao ga je Majk Daum koji je ušao u kontakt sa obe ruke i nije mu dao slobodu pokreta. Defanzivni faul je sviran i to je pravilna odluka. 
  • Na 29,3 sekunde do kraja Džoel Bolomboj je uhvatio loptu u defanzivnom skoku i čuvao ga je Jan Veseli, U pokuaju da ukrade loptu Veseli je dodirnuo lice Bolomboja. Trebalo je suditi defanzivni faul.
  • Na 26 sekundi do kraja Džoel Bolomboj i Jan Veseli su čvrsto imali ruke na loptu i nijedan igrač nije imao kontrolu lopte. Suđena je mrtva lopta, pravilno.
  • Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je tražio čelendž, nakon njega sudije su potvrdile odluku jer nije bilo akta nsilja. Tačna odluka.
  • Utakmica je nastavljena podbacivanjem između Džoela Bolomboja i Jana Veselog 26 ekundi do kraja sa 20 sekundi do kraja napada. Ut oj situaciji ako defanzivni uzmu loptu sat ide na 24 sekunde, ali ako napadači uzmu loptu napad se nastavlja i ekipa ima četiri sekunde da je prevede na drugu polovinu. Kada je sat pokazao 20,4 sekunde, a merač za napad 15 sudije su morale da sude osam sekundi, Loša odlula
  • NA 14,9 sekundi do kraja mnogo protesta i grestova sa strane klupe Barselone i Joana Penjaroje.Suđena je tehnička ispravno.
  • Ovo nije moguće pregledati snimkom po pravilima. Sat je potpuno pravilno startova u prethodnoj akciji i zato osam sekundi ne može biti preinačeno kao odluka posle gledanja snimka. Loša odluka. 
  • Utakmica je nastavljena sa autom za Barselonu, što nije bilo o pravilima. 
  • Na 20,4 sekunde do kraja Nikolas Laprovitola je dobio pas i drćao je 4,81 sekundu pre dodavanja za Jana Veselog. Ta akcija je ispravna.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO;

This browser does not support the video element.

Majk Daum izjava posle meča Zvezda-Barselona  Mondo/Tijana Jevtić