Partizan igra derbi sa Zvezdom, a Lundberg na spisku Danske: Selektor ga zvao da sruši Srbiju!

Gabrijel Ife Lundberg dobio je poziv selektora Danske za mečeve sa Srbijom, iako tada ima obaveze sa Partizanom.

Heikki Saukkomaa/LEHTIKUV / Sipa Press / Profimedia

Danci se nadaju da će u punom sastavu napasti Srbiju! Srbija je produžila ugovor sa Svetislavom Pešićem i iskusni stručnjak će još godinu dana voditi naš nacionalni tim, a prva dva meča ga očekuju krajem novembra. Igraće Srbija u nastavku kvalifikacija za Eurobasket sa Danskom, prvo 21. u gostima, pa potom tri dana kasnije u Beogradu. 

Sada su Danci objavili spisak kandidata za ta dva meča, a Skandinavci se očigledno nadaju da će se pojaviti u punom sastavu jer su na spisku selektora Ife Lundberg i Ševon Šilds. Njih dvojica su ubedljivo najveća imena nacionalnog tima, vodili su ekipu do pobeda u prva dva kola, ali veliko je pitanje da li će se zapravo pojaviti na mečevima sa Srbijom.

U vreme prve utakmice 21. novembra Olimpija iz Milana igra sa Makabijem, dok Partizan u Beogradu ima evroligaški "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom. Teško je poverovati da će se Šilds i Lundberg igrati na meču trećeg kola kvalfiikacija u Danskoj, ali već Beograd 24. novembra je realniji.

Tada nema utakmica, povrh svega Ife Lundberg će posle meča sa Crvenom zvezdom već biti u Beogradu, a ni Milano nije daleko. Videćemo sa druge strane u kakvom će sastavu biti Srbija. Selektor Pešić je apelovao na "večite" da puste srpske igrače da nastupaju za nacionalni tim videćemo i u kom će sastavu biti "orlovi" za te utakmice. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Karlik Džouns pred KK Partizan - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić