Edvards dominirao, Najpir pogodio najvažniji šut za šok u Evroligi: Vezenkov tragičar u Minhenu

Bajern je pobedio Olimpijakos u Minhenu, dok se Barselona izvukla protiv Asvela.

Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbrecht / imago sportfotodienst / Profimedia

Bajern je napravio novi šok u Evroligi i pobedio je Olimpijakos u Minhenu - 84:80. Simultanka Karsena Edvardsa (30, 10/14 za dva, 2/9 za tri) i najvažnija trojka Šabaza Nejpira doneli su trijumf nemačkom timu koji je tako sve tri evroligaške pobede ostvario kod kuće (Real, Pariz i Olimpijakos).

Tragičar je na kraju bio Saša Vezenkov koji je hteo da bude heroj, promašio je dve trojke u poslednjem minut i tako koštao svoj tim pobede u Nemačkoj. Bio je to treći poraz grčkih crno-belih u pet utakmica u elitnom takmičenju.

Kod pobednika su se pored Edvardsa istakli Devin Buker (20, 5sk), Nejpir (10 (2/6 za dva) i Vejler-Bab (10, 6sk, 9as), dok su na drugoj strani najbolji bili Vezenkov (16, 1/5 za tri, 7sk) i Dorsi (12, 4sk). Nikola Milutinov nije ulazio u igru.

Moglo je da se dogodi iznenađenje i na drugoj utakmici, ali se Barselona izvukla protiv Asvela (90:83). Satoranski, Pante i Veseli sprečili su šok.

Panter je bio najefikasniji (20, 3sk), Veseli je dodao 14 (5sk, 4as) i Parker (12), dok su u francuskom timu najbolji bili Maledon (21, 4sk) i Sako (17, 9sk).

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Partizan Bajern  MONDO/Jana Desovski