Kulm Mitendorf je definitivno prekretnica sezone u ski skokovima! David Kubacki je drugi put zaredom podbacio, a iako je Štefan Kraft posle pobede prvog takmičarskog dana i u nedelju bio prvi u kvalifikacijama, nakon toga je završio na podijumu, ali daleko od prvog mesta.

Halvor Egner Granerud, Norvežanin koji je zablistao na Novogodišnjoj turneji, nastavio je seriju fantastičnih rezultata i sada je sa skokovima od 234,5 i 235 metara uspeo da bude ubedljvo prvi i dodatno poveća prednost u odnosu na Kubackog i Lanišeka na drugom i trećem mestu generalnog plasmana. 

Drugo mesto uzeo je Timi Zajc, a četvrti i peti su bili Pjotr Žila i Andreas Velinger. Lanišek je još jednom bio daleko od podijuma na devetom mestu, a Davidu Kubackom sa 17. mestom drugog dana takmičenja u Austriji nastavio da pada i sve mu je dalje titula koja je u jednom momentu delovala izvesno. 

Na kraju ovog takmičenja Halvor Egner Granerud je prvi u generalnom plasmanu sa 1.316 bodova, drugi je David Kubacki sa 1.204 boda, a Anžeu Lanišeku sa 990 bodova sada polako izmiče i treće mesto pošto se Štefan Kraft približio na 950 bodova.