Mihael Šumaher je živ i porodica vodi brigu o njemu, to je jedina zvanična informacija koja je potvrđena o legendarnom vozaču Formule 1. Sve ostalo su izjave pojedinaca, određena nagađanja, spekulacije i slično. Njegovi najbliži ne žele da otkrivaju tačno stanje i da pričaju previše o tome posle nesreće koja se dogodila na skijanju 2013. godine.

Čekajući nove informacije o njemu, nemački mediji otkrili su da se dogodio pokušaj ucene. Dvojica ljudi su uhapšena i nalaze se u zatvoru zbog toga što su ucenjivali porodicu Šumaher, navodno su tražili milionsku svotu novca. "Istraga je u toku, ne možemo da pričamo o detaljima. U pitanju je pokušaj ucene poznate ličnosti i dva lica su uhapšena po nalogu suda", naveli su iz tužilaštva.

Ovo nažalost nije prvi slučaj ucene. Husein B. je pokušao da uradi isto 2017. godine kada je pretio Mihaelovoj supruzi Korini i njihovom sinu Miku. U mejlu koji je poslao tražio je da mu se uplati 900.000 evra na račun ili bi u suprotnom "nešto moglo da se dogodi Miku u formuli 4, jer se tamo nezgode događaju."

Profimedia Mihael Šumaher

Uhvaćen je ekspresno i to zbog svoje gluposti. Zvučaće kao vic, ali nemački mediji prenose da ga je policija tako uhvatila. Husein je u spomenutom mejlu poslao i broj ličnog bankovnog računa. Policiji zaista nije bilo teško da ga pronađe. Osuđen je na godinu i devet meseci uslovno i morao je da plati 4.500 evra, uz obavezan odlazak na terapiju.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!  Promo