Vozač Mercedesa Džordž Rasel pobedio je prošlog vikenda u Austriji, dok je sada osvojio "pol" poziciju i na Velikoj nagradi Velike Britanije! Domaći vozač ostvario je najbolje vreme u kvalifikacijama odvezavši skoro savršen po tek osušenoj stazi Silverstouna, pa će tako imati priliku da u nedelju od 16 časova dođe do druge uzastopne pobede.

Definitivno se nešto menja u Mercedesu pošto je odmah za njim klupski kolega Luis Hamilton, kome je tako za dlaku izmakla 105. pobeda u kvalifikacijama, a sigurno bi mu bilo "najslađe" da je to uradio na svojoj omiljenoj stazi. Treće najbolje vreme ostvario je još jedan Britanac - Lando Noris iz Meklarena - koji nije uspeo da ponovi vožnje sa treninga, kada je delovalo da je ubedljivo najbrži na stazi.

Iza trojice najboljih stiže šampion Maks Ferstapen (Red Bul), dok su se u najboljih deset plasirali još Oskar Pjastri (Meklaren), Niko Hilkenberg (Has), Karlos Sainc (Ferari), Lens Strol (Aston Martin), Aleksander Albon (Vilijams) i Fernando Alonso (Aston Martin).

Veliko razočaranje je Šarl Lekler koji nije ni prošao u Q3 sa svojim Ferarijem i startovaće tek 11, dok je Serhio Perez (Red Bul) ponovo imao problema i zbog izletanja sa staze biće pretposlednji na startu trke.

BONUS VIDEO:

Promo FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

(MONDO - M.V.)