Slušaj vest

Slavnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera niko nije video u javnosti više od deset godina, tačnije od kada je na skijanju doživeo jezivu nesreću. Od tada se o njegovom zdravstvenom stanju malo zna, pre svega jer porodica oštro štiti Šumijevu privatnost i tek retki prijatelji su ga videli od nesreće, dok je uz njega svakodnevno i privatno osoblje. Potpisali su posebne dokumente kojim se porodica štiti, ali...

Nemačka policija uhapsila je i treću osobu koja je optužena da je ucenjivala porodicu Šumaher fotografijama i snimcima na kojima se nalazi Mihael. Prethodno su već "pali" otac i sin, dok je sada 52-godišnjak priveden u blizini Vupertala, grada u zapadnom delu Nemačke, koji je inače radio kao obezbeđenje u Šumaherovoj vili.

"Istražitelji su pretražili kuću ovog muškarca i oduzeli mu sve mobilne telefone, hard diskove i druge stvari", saopšteno je iz nemačke policije koja nije saopštila ime osumnjičenog.

RAINER JENSEN/EPA, VALDRIN XHEMAJ/EPA Mihael Šumaher

Otac i sin, koji su prvo uhapšeni, tražili su od porodice nekoliko miliona evra ili će objaviti fotografije i snimke Mihaela Šumahera na internetu, a da bi znali da su ozbiljni - prvo su supruzi Korini poslali dokaze. Treći uhapšeni je navodno stajao iza čitave "operacije" i prethodno je imao zadatak i da se inače bavi digitalnim porodičnim fotografijama, što je zloupotrebio i sada ga čeka potencijalna zatvorska kazna od čak pet godina.

Podsetimo, Mihael Šumaher je na skijanju krajem 2013. godine udario glavom u kamen nakon čega je stavljen u indukovanu komu više od osam meseci. Prebačen je u porodičnu kuću u Švajcarskoj u koju niko sem najbližih prijatelja i porodice, kao i specijalnog tima lekara, ne sme da uđe. Bilo je čak pokušaja i da tajno uslikaju Mihaela Šumahera i prodaju medijima, što je naravno naišlo na žestoke reakcije porodice, a nedavno je i jedan magazin žestoko kažnjen zbog sličnog pokušaja da dobije ekskluzivu.

KAKO JE ZAISTA MIHAEL ŠUMAHER?

ŠUMAHER SNIMLJEN PRVI PUT OD NESREĆE! Porodica u šoku zbog izdaje, bliska osoba im zagorčava život
EPA/OLIVER MULTHAUP 

Odgovor na ovo pitanje, zna vrlo mali krug ljudi, pošto supruga Korina i ostatak porodice vode brigu o tome da ništa ne iscuri u javnost. Zato se i plaše ucenjivača... Tako su i oni koji su posetili Mihaela u vili u Švajcarskoj malobrojni, pa tek povremeno kažu po koju reč o njegovom stanju, čisto da zadovolje očekivanu znatiželju javnosti.

"Mihael je prijatelj, smatram ga delom porodice. Redovno ga posećujem", kratko je kazao 77-godišnji Žan Tod, a na pitanje o njegovom zdravstvenom stanju bio je prilično zaključan i znao je kako da diplomatski da odgovori: "To je njegova privatna stvar. Jedino što ću reći jest da mu se divim, kao i njegovoj porodici. Moramo da poštujemo njegovu privatnost", naglasio je on i tako sprečio navijače da nešto novo saznaju.

"Mihael je tu, tako da mi ne nedostaje... Ali, to više onaj isti Mihael na koga smo navikli. Drugačiji je, ali o njemu divno brinu njegova supruga i deca. Oni ga štite". Njegov život je sada drugačiji, ali imam tu privilegiju da delim trenutke sa njim. Na tu temu nema ništa više da se kaže. Nažalost, to mu se desilo pre 10 godina i to više nije onaj Mihael koga smo znali iz Formule 1".

DA LI ĆE SE ŠUMAHER POJAVITI U JAVNOSTI?

ŠUMAHER SNIMLJEN PRVI PUT OD NESREĆE! Porodica u šoku zbog izdaje, bliska osoba im zagorčava život
GERO BRELOER / AFP / Profimedia 

Nedavno su iz Nemačke stigle neverovatne informacije da bi Šumaher mogao da se pojavi na venčanju svoje kćerke ovog leta! Ali, postoji niz problema i nedoumica da li će se to desiti...

Đina-Marija Šumaher trebalo bi da se uda za svog izabranika Jana Betkea i veliko slavlje je planirano na Majorki, gde porodica Šumaher ima vilu već šest godina. Pričalo se da bi Šumaheri mogli da prodaju vilu na Majorki kako bi nastavili da finansiraju oporavak Mihaela, međutim to se nije dogodilo, nego je navodno procurila informacija da su ga iz vile u Švajcarskoj prebacili na ovo špansko ostrvo gde ima sve uslove za oporavak. S obzirom na to da porodica krije apsolutno sve o Mihaelu, niko nije ni skroz siguran gde se sada nalazi, ali nemački mediji veruju da bi mogao da bude viđen na venčanju.

Tako i italijanski "Korijere delo Sport" dodaje da je Mihael Šumaher u pomenutoj vili na Majorki i da praktično neće biti potrebno nigde da ga sele, pošto će gosti doći k njemu i u tu će biti održana ceremonija. Naravno, uz nikad veće obezbeđenje kako bi sve proteklo u najboljem redu i da bi slavni vozač Formule 1 bio zaštićen.

BONUS VIDEO:

Promo FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

(MONDO - M.V.)