Slušaj vest

Zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić, zvanično je odlučeno. Njih dvoje će zajedno nositi srpsku trobojku 26. jula kada i zvanično budu otvorene Igre u Parizu, pa se tako nastavlja praksa iz Tokija.

Tada je odlukom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) odlučeno da košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović ponesu zastavu Srbije, dok su pre toga to činili Ivana Maksimović (2016. u Riju), Novak Đoković (2012. u Londonu) i Jasna Šekarić (2008. u Pekingu). Mnogi su očekivali da će i ovoga puta Nole nositi zastavu Srbije jer mu je ovo možda poslednja prilika da donese zlato našoj zemlji na Olimpijskim igrama, ali bez ikakve sumnje će to ponosno uraditi Mandić i Ognjenović.

Olimpijske igre u Parizu održavaju se od 26. jula do 11. avgusta, a Srbiju će predstavljati 112 sportista. Bićemo učesnici u ukupno 15 sportova, najviše u timskim (vaterpolo, košarka i odbojka), dok u pojedinačnim imamo najviše džudista (šest).

Takođe, Izvršni odbor OKS doneo je odluku da Šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu bude Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije. Sonja Vasić je nakon izbora za Šefa misije preuzela reč i upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković

(MONDO/M.V.)