Slušaj vest

Zorana Arunović ide na svoje četvrte Olimpijske igre. Nakon Damira Mikeca obratila se domaćim medijima pred put u Francusku, gde će se na 300 kilometara od Pariza boriti za svoju prvu olimpijsku medalju. Prošli put je nekoliko krugova falilo da zajedno sa Damirom Mikecom u paru osvoji bronzu u miksu u disciplini 10 metara pištolj, a sada kako kaže u Francusku ide "bez bele zastave". 

"Drago mi je što ste došli da nas ispratite u Pariz. Olimpijske igre su jedno fantastično takmičenje i mi imamo jedan i iskusan i mlad tim Svi smo marljivo i predano radili. Zahvalila bi se svima koji su bili uz nas. Mi ćemo izaći bez bele zastave, idemo da se borimo i nadam se da ćemo da se borimo i da se vratimo sa medaljama. Nastavite da nas bodrite kao i do sada, idemo Srbija", uzvuknula je Zorana Arunović. 

Kao i kolegama i njoj je krivo što su strelci daleko od ostatka olimpijaca, ali kako je tako je. Ipak se na Olimpijske igre ide po rezultat, a ne da se neko druži. 

"Znate kako mislim da će svakome od strelaca biti možda malo žao u početnim danima jer je dislociran od ostatka. OI selo ima neku posebnu draž jer znaš da si u epicentru sporta. Sa druge strane imaćemo naše mikoriolimpijsko selo. Znate kako, bili u Parizu ili Šatorou, znate zašto ste došli, Da li će biti lakše ili ne, ja ne mogu da Vam kažem, ali da li je to i bitno? Mi idemo tamo da pucamo, a ne da gledamo gde smo", dodala je ona. 

MONDO/Stefan Stojanović Zorana Arunovic, Damir Mikec

Zoranu trenira njena sestra Jelena, a ona je istakla da je promena sistema takmičenja tako da se jedan dan pucaju kvalifikacije, a drugi dan za medalje nešto što je nateralo nju i Zoranu da uvide neke nepravilnosti i poprave stvari u pripremi. 

"Za nas jedna izazovna situacija, radujem se situaciji razdvojenih kvalifikacija i finala. Iskrena da budem to nije nešto na šta smo računali, ali imali smo iskustvo iz Rija sa kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i to znam da mi je Stevan Pletikosić rekao da je potpuno druga priča. Međutim u Bakuu smo videli da to nije isto i ako sam srećna zbog nekog proaza je taj poraz u Bakuu gde je odmah Zorana ispala i onda smo izvukli pouke. Sada smo to dobro uradili, iskoristili smo tuđe iskustvo, sopsteveno iskustvo i čekmo spremni taj dan finala. Mnogo smo se trudili da to izgleda spontano, ali to je sve osim spontantog", završila je Jelena Arunović. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija MIKEC U USIJANJU DANA: Moraju Davor i Damir prvi da uzmu medalju