Slušaj vest

Britanski vozač Lando Noris ostvario je najbolje vreme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske u Formuli 1. Ne samo da je Noris osvojio "pol", nego će Meklaren imati i prvi startni red jer će odmah kraj njega klupski kolega Oskar Pijastri. Ishod kvalifikacija je na neki način odlučio Juki Cunoda koji je imao udes, zbog čega su dva minuta pred kraj Q3 pokazane "crvene zastave", pa je počela i kiša, što je poremetilo vozače koji do tada nisu ostvarili bolje vreme...

Na trećem mestu će biti Maks Ferstapen iz Red Bula, koji nije delovao naročito zadovoljno "izvučenim" iz bolida, pošto već nekoliko trka ne viđamo dominaciju kakvu smo pre toga. Od Majamija, imao je "samo" tri pol pozicije i tri pobede, što je za njegove standarde loše.

U najboljih deset plasirali su se i Karlos Sainc (Ferari), Luis Hamilton (Mercedes), Šarl Lekler (Ferari), Fernnando Alonso (Aston Martin), Lens Strol (Aston Martin), Danijel Rikardo (RB) i Juki Cunoda (RB), dok su razočarali Serhio Perez (16) i Džordž Rasel (17).

Hungaroring se vozi u nedelju od 15 časova, a videćemo da li će Meklaren uprskati i ovu šansu kao u Silverstounu.

BONUS VIDEO:

Privatna arhiva F1, A1

(MONDO - M.V.)