Slušaj vest

Sjajno je krenuo Damir Mikec na Olimpijskim igrama u Francuskoj! U Šateruu gde su smešteni strelci on je u prvoj seriji upucao devetku, a onda zaređao desetke i došao do finala kao prvoplasirani iz svoje kvalifikacione grupe. Posle takmičenja istakao je da je jako zadovoljan svojom formom, ali da je spreman da sa bratom Goranom koji mu je trener 

"Veoma sam zadovoljan kako su kvalifikacije prošle, sutradan je novi dan i moje treće finale Olimpijskih igara. Napraviću analizu i taktiku sa bratom i da iskoristimo sve što je valjalo, a da ono što nije valjalo popravimo i da sve bude kako želimo", rekao je Damir Mikec za "RTS".

Istakao je da je ponosan na svoj tim koji je uspeo da ga dovede na pete Olimpijske igre zaredom, a vrlo smireno je istakao da poštuje konkurenciju, ali da je spreman da svojim kvalitetom dokaže da je sposoban da uzme medalju. 

"Radili smo i trudili smo se. Nastupati na Olimpijskim igrama je veoma teško i zahtevno. Ponosan sam na moj tim, mog trenera i psihologa što smo prošli. Urađeno je tek pola posla, sutra nas čeka veliki dan. Svi finalisti su jaki, ali imam i ja iskustvo. Ovo od danas ću oberučke prihvatiti da mi bude vodilja za finale", završio je on. 

MONDO/Stefan Stojanović Zorana Arunovic, Damir Mikec

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Damir Mikec