Slušaj vest

Srpska bokserka Sara Ćirković završila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu porazom u prvom meču! Petorica arbitara prve dve runde bodovali su u korist njene protivnice sa Tajlanda, pa iako je delovalo sa Sara preuzima više inicijative tokom borbe, njoj je izmakla pobeda nad daleko iskusnijom takmičarkom, Jutamas Jitpong.

Sudije su i prvu i drugu rundu ocenila 4-1 u korist Tajlanđanke, što je značilo da Saru Ćirković samo nokaut u trećem delu borbe može odvesti u narednu rundu takmičenja. To se nije dogodilo, pa je aktuelna evropska šampionka zaustavljena već na prvoj stepenici ka zlatnoj medalji u Parizu.

Nokauti se baš retko viđaju u lakšim kategorijama amaterskog boksa, pa su sudije praktično već nakon dva meča odredile pobednicu ovog okršaja. Sara Ćirković je i u trećoj rundi pokušavala da se nametne, ali nije bilo šanse da zabeleži trijumf protiv Jutamas. Srbiju će u boksu na Olimpijskim igrama predstavljati još naturalizovani ruski borci Vahid Abasov (71 kg) i Natalija Šadrina (60 kg).

BONUS VIDEO:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"