Slušaj vest

Prekrstio seNovak Đoković, izašao na teren i pregazio Metjua Ebdena! Prošao je srpski teniser u drugo kolo olimpijskog turnira u pobedom 6:0, 6:1, a Australijanac tokom meča zaista nije znao šta da radi. Specijalista za dubl upao je u singl žreb, a Đoković mu je dozvolio samo jedan osvojen gem. 

Probao je sve Ebden, da trči na mrežu, promeni način servisa, ali ništa mu nije polazilo za rukom. U jednom trenutku drugog seta bio je toliko frustriran svojom igrom i time što ne može ništa da uradi Novaku ponudio je svoj reket nekome iz publike. Verovatno je čuo neke sugestije pa je poručio navijaču da može i on da proba da zaigra protiv najvećeg ikada. 

Bilo je to pri 2:0 u drugom setu, kada još Ebden nije uspeo da uzme taj svoj jedan gem, ali naravno nastavio je da igra. Izgubio je, ali ipak je njemu dubl prioritet na ovom turniru, ovo mu je bilo dobro zagrevanje. Pogledajte detalje sa meča: 

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

 Kada je konačno uspeo da uzme 11. gem na meču i smanji na 4:1 u drugom setu Ebden je to burno proslavio. Podigao je majicu preko glave, a publika je to burno pozdravila. Ipak nije publika u Francuskoj nije bila protiv Đokovića i čuli smo velike aplauze za Srbina na kraju meča. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara