Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković moćno je počeo učešće na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je australijskog takmičara Marka Metjua Ebdena pobedio za manje od sat vremena.Na kraju 6:0, 6:1 za Đokovića protiv jednog od najboljih igrača na svetu, ali samo u dublu.

Zbog čudnih pravila na Olimpijskim igrama, Ebden je dobio šansu da igra u singlu, u kome se nije takmičio dve godine, tako da je posle "lekcije" Đokovića tražio čak i od navijača da ga zamene, nije mogao više da trpi da ga toliko uništava. Iako se Đoković na sve to nasmejao i na kraju čestitao svom rivalu iz Australije, nije mogao da prećuti i da ukaže na evidentan propust u pravilima zbog kog nije imao ozbiljniji izazov.

"Bilo je lepo, dosta boja na tribinama, puno zastava, ljudi koji su došli da podrže sportiste. Drugačija je publika nego na Rolan Garosu. Dosta ih je što prate Rolan Garos, ali više onih koji vole sport i Olimpijske igre. Stvarno je bio spektakl. Sreća da sam igrao na Centralnom terenu jer pada kiša, fantastična je atmosfera. Žao mi je zbog Ebdena, usredsređen je na dubl. Nelogična su pravila, da ako neko otkaže, zovete dubl igrača koji igra singl. A imate igrače koji su na listi čekanja. To je neprimereno, nije to isti nivo u kontekstu konkurencije. Što se mene tiče, odličan početak i priprema za sledeće kolo za Nadala", rekao je Nole.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

Podsetimo, Novak Đoković je na teren izašao prekrstivši se i pokazujući na grb Srbije, dok su ga na meču bodrili supruga Jelena, sin Stefan, kćerka Tara i njihova dadilja, kao i brat Marko Đoković. Uz njih su tu još Gebhard Fil-Grič, Viktor Troicki i Miljan Amanović.

U drugom kolu, koje je na programu u utorak, igraće protiv Rafaela Nadala ili Martona Fučoviča, s tim da postoji šansa da se Španac čak povuče pre početka turnira i da igra samo dubl.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara

(MONDO - M.V.)