Slušaj vest

Kakva drama u na startu rukometnog turnira Olimpijskih igara! Bili smo nadomak senzacija, selekcija Japana je vodila tokom celog meča protiv Hrvatske, a na kraju je u neverovatnoj završnici tim Dagura Sigurdsona uspeo da dođe do pobede. Na kraju je bilo 30:29 (18:13) za "kauboje" iako je azijska selekcija na poluvremenu vodila sa pet golova razlike, a u drugom poluvremenu sa 23:17. 

Dagur Sigurdson koji je pre nego što je preuzeo Hrvatsku pred Olimpijske igre vodio upravo Japan ipak je našao način da probudi "kauboje" i da ih dovede do izjednačenja. Čak su i poveli Hrvati, a na minut i po do kraja Japan je uspeo da izjednači sa sedam metara. E onda smo videli pravu dramu! 

Zvonimir Srna je prvo u jednoj akciji rešio da se digne sa devet metara, ali je njegov pokušaj otišao daleko od gola. Japan je zvao tajmaut, napravio dobru akciju, ali bez uspeha! Dva zicera je skinuo Dominik Kuzmanović, a onda je Hrvatska krenula u kontru. Ivan Martinović je preuzeo odgovornost i uspeo je da donese trijumf svom timu. Usledilo je veliko slavlje, a pogledajte ovaj neverovatan finiš meča: 

Kod Hrvatske Šoštarić je bio najefikasniji sa đšest pgolova, po četiri su imali Mihić i Martinović, a po tri gola dali su Domagoj Duvnjak, Veron Načinović, Marin Šipić i Zvonimir Srna.

U prvom meču muškog turnira Španija je posle 8:11 u prvom poluvremena preokrenula protiv Slovenije i pobedila 25:21. Aleš Gomez Abeljo je bio ajefikasniji sa sedam, a pet golova je dao Dani Dušebajev. Kod Slovenaca je pet golova imao Dean Bombač,a četiri Kodrin. Egipat je savladao Mađarsku 35:32 (19:15) uz devet golova Jahje Omara i Mesiljija, šest El Dere. Kod Mađara Imre Bence je dao sedam,. a Fazekaš je dao pet golova.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda