Slušaj vest

Novak Đoković krenuo je furiozno u napad na zlato na Olimpijskim igrama. Lako i ubedljivo je pobedio Metjua Ebdena u prvom kolu (6:0, 6:1) i sada čeka boljeg iz duela između Rafaela Nadala i Martona Fučoviča. Svi ljubitelji tenisa nadaju se da će to da bude Španac i da ćemo gledati novi spektakl dvojice majstora.

Dok se taj meč čeka još jedan od članova "velike četvorke" imao je zanimljivu objavu na društvenim mrežama. Endi Marej okačio je nekoliko fotografija sa Đokovićem sa kojim se poznaje još iz tinejdžerskih dana. Dugo su oni i rivali i prijatelji i upravo to je bila poenta njegove objave.

U svom, šaljivom stilu, se javio. "Rivali, dubl partneri, prijatelji i ljubavnici (pogledajte treću fotogafiju). Hvala za 25 godina takmičenja Nole. Srećno u nastavku tvoje karijere", poručio je Marej i okačio nekoliko fotografija. Prva fotografija u galeriji je sa ovogodišnjih Olimpijskih igara.

Marej je imao operaciju pred početak Vimbldona i nažalost nije uspeo da se oporavi na vreme da zaigra u singlu po poslednji put. Igrao je u dublu sa bratom Džejmijem i imao emotivni oproštaj pred punim tribinama. Tamo je bio i Nole i njih dvojica imali su dirljiv zagrljaj i kratak razgovor o svemu.

Pokušao je Marej da se oporavi za singl na Olimpijskim igrama i to mu nije pošlo za rukom. Povukao se pred sam žreb i igraće samo u dublu i to će mu biti poslednji turnir u karijeri. Najavio je da neće igrati dalje i da će da "okači reket o klin".

ADAM VAUGHAN/EPA Endi Marej poslednji meč

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara