Slušaj vest

Srpska džudistkinja Marica Perišić dobila je drugu šansu za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, ali nije uspela da se domogne meča za bronzu! Japanska takmičarka Haruka Funakubo uspela je da pobedi ostvarenim iponom, nakon što je predstavnicu Srbije 20 sekundi držala u parteru.

Japanka je trenutno šestoplasirana na svetskoj listi i u meč je ušla sa ulogom favorita, a agresivnim pristupom meču pokazala je da veoma ozbiljno shvata ovaj izazov. Na kraju je uspela da napravi ipon, a Marica Perišić nije uspela da se izvuče iz njenog zagrljaja i ustane sa tatamija. Tako je Srbija ostala i bez trećeg člana džudo tima u Parizu, a još troje naših predstavnika boriće se u narednim danima.

Marica Perišić je u prvom kolu iponom savladala Manitu Šresta Pradan iz Nepala, a zatim je u drugoj rundi bila bolja od Čen-Ling Lien iz Kineskog Tajpeha. Treći meč bio je i najveći izazov za srpsku džudistkinju, pošto je Kanađanka Krista Deguči trenutno prvoplasirana na svetskoj listi. Poražena je od nje, ali je dobila novu šansu za medalju, koju nažalost nije iskoristila.

BONUS VIDEO:

Eurosport Novak odgovorio publici u Parizu