Slušaj vest

Američka teniserka Koko Gof poražena je u trećem kolu olimpijskog turnira od Hrvatice Done Vekić (7:6, 6:2), pa iako je bila drugi nosilac u Parizu neće imati priliku da se domogne medalje. Devojka koja je postavljena za drugu nositeljku turnira na Olimpijskim igrama savladana je u dva seta, a meč je obeležila i veoma kontroverzna odluka zbog koje je Koko zaplakala na terenu!

Nakon udarca Done Vekić koji je pao pod noge Koko Gof, linijski sudija je uzviknuo aut. Bilo je to pre nego što je američka teniserka odigrala svoj potez i lopticu poslala u mrežu, a ispostavilo se da linijski sudija nije dobro procenio situaciju i da je loptica pala na liniju. Zbog toga je sudija u stolici procenio da poen treba da pripadne Hrvatici, dok je Amerikanka tražila da se poen ponovi, jer je ona odreagovala uprkos poviku sudije. Vekić je napravila brejk nakon što je sudija "pobedio" u raspravi, a Koko Gof je tokom svađe zaplakala na terenu!

  • Koko: Viknuo je pre nego što sam udarila
  • Sudija: To nije važno
  • Koko: Jeste, važno je. Posebno kad je loptica brza. Ovo nije fer, ljudi. Vi niste fer prema meni. nadam se da će mečevi nekada postati pošteni ali sada nisu

Koko Gof je zaplakala, a suze su se pojavile na njenom licu i tokom razgovora sa supervizorom. Svi su se ubeđivali da je poen opravdano dodeljen Doni Vekić koja je tako stigla do brejka, a na kraju i do pobede u trećem kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama.

Vekić je u četvrtfinalu Olimpijskih igara igrati protiv pobednice meča Marija Sakari - Marta Kostjuk, dok bi protivnice u polufinalu mogle da joj budu Paolini, Krejčikova, Svitolina ili Šmidlova. Te dve pobede donele bi Doni neverovatan rezultat i sigurnu medalju sa Olimpijskih igara, što je teniski rezultat kakav Hrvatska dugo čeka u pojedinačnoj konkurenciji.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara