Slušaj vest

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije već je obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara, i to u danu u kojem nije imala obaveze na terenu. Dok su Tijana Bošković, Sara Lozo i koleginice gledale Novaka Đokovića protiv Stefanosa Cicipasa na stadionu Filip Šatrije, u njihovu korist odvijali su se drugi mečevi u ženskom delu odbojkaškog turnira.

Odbojkaški turnir čine tri grupe od po četiri tima, a osam ekipa prolazi u četvrtfinale i nastavlja da se bori za medalje. Pored dve najbolje ekipe iz svake grupe u nokaut fazi ima mesta i za dve najbolje trećeplasirane ekipe. Nakon rezultata ostvarenih u četvrtak uveče jasno je da će se Srbija boriti za plasman u polufinale!

Na to je uticala rutinska, veoma ubedljiva pobeda Brazila nad Japanom. Sada je u grupi B situacija da Poljska i Brazil imaju maksimalnih šest bodova i da će međusobno odlučivati o prvom mestu, dok Japan i Kenija nemaju osvoje bodove nakon dva odigrana meča. To znači da nijedan od ovih timova ne može da nadmaši učinak Srbije koja ima četiri boda, čak i ako naše reprezentativke upišu maksimalan poraz protiv Kine u poslednjem kolu grupne faze.

Nadamo se da se to neće dogoditi jer je veoma bitno obezbediti povlašćeno mesto u nokaut fazi turnira, a Srbiji bi pobeda nad Kinom donela prvo mesto u grupi. Po trenutnom rasporedu na tabeli, nakon dva odigrana meča, Kina ima pet, Srbija četiri, a SAD tri boda. Ukoliko bi Srbija upisala pobedu rezultatom 3:0 ili 3:1, jasno je da bi se našla na prvom mestu grupe, dok bi eventualna pobeda 3:2 stvorila krug od tri reprezentacije - pod uslovom da Amerikanke maksimalnim rezultatom savladaju Francusku, što je sasvim očekivano. U slučaju da se napravi krug, odlučivao bi poen količnik.

BONUS VIDEO:

Kurir Zorana Arunović sletela u Beograd