Slušaj vest

Verovatno najveći džudista svih vremena Tedi Riner (35) dominirao je i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu i treći put u karijeri došao je do zlatne medalje u kategoriji preko 100 kilograma (ukupno pet najsjajnijih odličja ima sa OI). Međutim, ovoga puta pratile su ga i kontroverze na kakve nas nije navikao.

U četvrtfinalnoj borbi koju je imao protiv Gurama Tušišvilija došlo je do neočekivanih čarki. Riner je bio bolji od džudiste iz Gruzije, uspeo je da napravi ipon, međutim još dok su bili na tatamiju činilo se da tu postoje neraščišćeni računi. Bilo je udaraca kakvi nisu tipični za džudo, delovalo je da kao jedan drugog izazivaju, a burnije je reagovao Tušišvili koji je gurnuo Rinera na tatami da je tad morao da se umeša i sudija.

HERVIO Jean-Marie / AFP / Profimedia Tedi Riner i Guram Tušišvili džudo

Komentatori sa "Eurosporta" bili su u šoku kako se sve odvilo, a na kraju je, verovali ili ne, Gruzijanac izbačen sa turnira. Organizatori su ga izbacili i nisu mu dali šansu da preko repersaža dođe do bronzane medalje, da bi bio suspendovan i sa ekipnog turnira na kome je Francuska takođe slavila. 

Pogledajte situaciju i sami procenite da li je ovo bilo dovoljno da se izbaci sa čitavog turnira:


BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Himna Bože pravde na Olimpijskim igrama, zlato za Zoranu i Mikeca