Slušaj vest

Fudbaleri Partizana prekinuli su niz od tri pobede u Superligi Srbije - na novom stadionu u Zaječaru zaustavio ih je IMT (0:0), a crno-beli su odigrali veoma bled meč bez mnogo stvorenih šansi. Jednu od retkih pretvorili su u gol, nakon šuta Ksandera Severine i loše intervencije defanzivaca tima sa Novog Beograda, ali se onda oglasio VAR!

Glavni arbitar meča dobio je instrukcije da pogleda začetak akcije i proceni da li je Svetozar Marković stekao prednost igranjem rukom pre nego što je loptu poslao na protivničku polovinu. Sudijski analitičar Raka Đurović uočio je dva problema u samom postupku analize pomenute situacije, a zatim i zaključio da gol nije trebalo poništiti!

"Cirkus Superliga Srbija se nastavlja. Da li je po meni prekršaj pre gola Partizana ću ostaviti za kraj jer vidim dva veća problema koja ulivaju sumnju:

1) Sraman snimak na VAR-u, morao je gledati u realnoj brzini kako bi napravio pravu procenu. On gleda samo usporeni snimak koji nam govori samo da li je udario loptu rukom što nije sporno,

2) Ako je poništio gol, trebalo je svirati onda prekršaj za Partizan jer je prvo crveni igrao rukom.

Sad ono glavno - da li je prekršaj? Po meni nije jer je nenamerno igranje obojice i to u duelu. Da je svirao odmah, prihvatio bih jer se može diskutovati da je bio neoprezan igrač Partizana, ali poništiti gol nakon gledanja snimka… Nategnuto baš. Odgovornost deli i sudija iz VAR sobe koji ga uopšte zove i stvara pritisak. Indikativno sve", napisao je nekadašnji sudija Raka Đurović.

Dok je odlazio do monitora na kojem je pogledao snimak glavni sudija meča Marko Ivković isključio je trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, koji neće imati pravo da vodi ekipu u narednom kolu protiv Radničkog iz Niša. Takođe, Bibars Natho dobio je žuti karton zbog prigovora, jer je bio jedan od igrača koji su najburnije reagovali.

Čitava drama u Zaječaru trajala je nekoliko desetina sekundi, zbog čega je utakmica produžena za čak osam minuta. I nakon poslednjeg sudijskog zvižduka igrači predvođeni Svetozarom Markovićem žalili su se Ivkoviću zbog donete odluke, ali tada je bilo kasno da se bilo šta promeni. Partizan nije iskoristio priliku da se pobedom vrati na prvo mesto tabele, gde je sad Crvena zvezda.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Arena Sport Haos na meču IMT - Partizan