Slušaj vest

Posle sjajne prve runde Evropskog prvenstva za kadete u rukometu sada je naš tim fantastično počeo i drugu rundu! Posle pobeda nad Grčkom 32:31 (13:14), Slovenijom 34:32 (17:18) i Hrvatskom 36:35 (17:18) sada su igrali nerešeno sa Danskom 29:29 (14:14). 

Na meču u Podgorici je u poslednjem napadu sa devet metara Ognjen Cenić imao šut za pobedu, ali tim Darka Trivkovića je uzeo bod i sada u duelima sa Mađarskom i Nemačkom može da se domogne jednog od prva dva mesta i mesta u polufinalu. U utorak od 19:30 igramo sa Mađarima i imamo prvu meč loptu za šolufinale. 

Najbolji u timu Srbije sa osam golova bio je Ognjen Cenić, Uroš Stanković je dao sedam, Andrija Stankov šest, a po tri Đorđe Draško i Nenad Čavić. Kod Danaca su Oskar Meler i Gustav Sunesen pogodili po pet puta, dok je Fredeik Volf imao pet odbrana.

"Ostao je gorak utisak, ali moramo biti zadovoljni, dali smo sve od sebe i izvukli taj jedan bod. Bitno je da smo bili skoncentrisani i maksimalno posvećeni ceo meč, kao što smo se dogovorili. Želeli smo ceo plen, ali Danci su izuzetan protivnik. Sutra ćemo protiv Mađara izaći još jače", rekao je posle meča Uroš Stanković, a Uroš Cenić je dodao: "Čestitam najpre celom timu na borbi i zalaganju, naročito u odbrani, odigrali smo možda i najbolju utakmicu defanzivno. Iako smo želeli pobedu, bitno je da još uvek imamo šansu za prolazak dalje i sutra ćemo dati sve od sebe da dođemo korak bliže. Dišemo svi kao jedan i ta naša sloga nas krasi sve vreme. Danci na papiru jesu bolja ekipa od Mađara, ali sutra sigurno neće biti lako."

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda