Slušaj vest

Nije se Srbija proslavila na Olimpijskim igrama u Parizu pod vođstvom Đovanija Gvidetija, a nakon Pariza sa italijanskim stručnjakom nije produžen ugovor. Još uvek se ne zna ko će biti novi selektor odbojkašica Srbije, a sada se otvorilo jedno sasvim logično rešenje - Zoran Terzić

Višedecenijski selektor Srbije koji je doneo sve najveće uspehe srpskoj reprezentaciji sada je bez angažmana. Vodio je nacionalni tim Rusije dve godine, ali je zbog rata u Ukrajini Rusija bila suspendovana sa svih takmičenja, pa on zapravo nije vodio nijedan zvanični meč. Slobodan je što se tiče reprezentativnog angažmana, ali i dalje ima klub. 

Terzić je trener Dinama iz Kazanja, tako da i dalje ima posao. Što se tiče Srbije, on nas je prvo vodio kao Srbiju i Crnu Goru, a zatim kao Srbiju. Bio je selektor od 2002. do 2022. godine, pune dve decenije. Sa našom selekcijom ima zlato sa Svetskog prvenstva, tri zlata sa Evropskih prvenstava, srebro sa Olimpijskih igara, dva srebra sa Evropskih prvenstava, po bronzu sa OI, SP i EP. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Uroš Asrić Odbojkašice doček