Slušaj vest

Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić izborio se za olimpijsku medalju na terenu, a zatim je Paraolimpijski komitet Srbije morao da vodi pravnu borbu za to odličje! Prve informacije iz Pariza govorile su da će Nebojši biti oduzeta medalja, zbog čega je on bio razočaran i čak je i odustao od daljeg takmičenja na Paraolimpijskim igrama, iako je trebalo da baca i disk...

Ipak, pravda je pobedila, a Nebojša Đurić presrećan je nakon što mu je vraćena medalja do koje je pošteno stigao. To se može videti iz njegove poruke koju je čitavom svetu poslao nakon pobede pravnog tima Paraolimpijskog komiteta Srbije.

"Gospodu milome hvala za sve... Hvala mom Paraolimpijskom komitetu, hvala našoj Srbiji, koja je uz nas, kao i našim porodicama, prijateljima, mom treneru i našem narodu, medijima i svim prijateljima iz susednih zemalja na podršci... Ovo je naša pobeda. Slava ti Bože i hvala za sve", istakao je Nebojša Đurić.

Jedan od najboljih srpskih paraatletičara ima zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva u bacanju diska, kao i srebro u bacanju kugle. Takođe, u bacanju kugle osvojio je dve medalje na Svetskim prvenstvima. Bio je bronzani 2019. i srebrni 2024. godine.

Podsećamo, Paraolimpijski komitet uspeo je d se izbori za odličje koje je Nebojša ranije osvojio. "Srbija je danas izborila dve pobede. Jednu, koju je Nebojša Đurić izborio još 30. avgusta na terenu, svojim hitcem od 11,98 metara, a drugu pobedu izborio je tim Paraolimpijskog komiteta Srbije pod rukovodstvom predsednika Zorana Mićovića. Više od 80 časova trajala je borba da se poništi nelegalno i nepravedno doneta odluka o diskvalifikaciji našeg takmičara i da se potvrdi ono što Paraolimpijski tim Srbije govori i dokazuje sve vreme: 'Nebojša Đurić je osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024 godine u disciplini bacanje kugle F55.' Nakon desetine sastanaka, desetine dopisa, dokaza, beskrajnih razgovora i neprospavanih noći, uspeli smo!", navodi se u delu saopštenja POKS.

Bonus video:

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde