Slušaj vest

Borislava Perić-Ranković osvojila je i drugu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu! Nakon što je u dublu sa Nadom Matić stigla do srebrne medalje, Borislava je osigurala još jedno odličje plasmanom u polufinale, a pred njom su sada samo konačne borbe za plasman i što sjajniju medalju na Paraolimpijskim igrama.

Ona je u singl konkurenciji u pobedila Megan Šaklton sa 3:2 (12:10, 9:11, 11:1, 10:12, 11:8), stigla do polufinala i na taj način obezbedila bar bronzu. Imaće priliku Borislava da se bori i za zlato, a protivnika u polufinalu i dalje ne zna. Bez obzira ko to bude, Borislava Perić-Ranković će ići na pobedu kako bi nastavila neverovatan niz uspeha na najvećem sportskom događaju za paraolimpijce.

Sa dve medalje koje je osvojila u Parizu, Borislava postaje najuspešnija predstavnica Srbije na Paraolimpijskim igrama jer sada ima ukupno sedam odličja. Ona je na takmičenju u Rio de Žaneiru osvojila zlato u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u singlu osvajala srebrne medalje na takmičenjima u Pekingu i Londonu. U tandemu sa Nadom Matić osvojila je srebrne medalje 2016. i 2024. godine, kao i bronzu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine!

Bonus video:

Kurir televizija BORISLAVA PERIĆ RANKOVIĆ NA VRHU LISTE SNS-A: Trofejna paraolimpijka podržala predsednka Vučića