Slušaj vest

Zoran Terzić ponovo će biti selektor Srbije, objavio je "Meridian sport". Tvorac moćne ženske reprezentacije, koju je vodio od 2002. do 2021. i doveo je do najvših svetskih vrhova, prihvatio je navodno poziv Odbojkaškog saveza Srbije i preuzeće nacionalni tim.

Kasnije u toku večeri, on je ipak "usporio" svoj povratak. "Nisam novi selektor Srbije, to su neistine. A, da li ću možda biti ponovo jednog dana, to ćemo da vidimo", rekao je Terzić za "Sport klub"

Od njegovog odlaska Srbiju su vodili Danijele Santareli i Đovani Gvideti i obojica su osvojili po jednu medalju sa odbojkašicama. Santareli bronzu u Ligi nacija, Gvideti srebro na Evropskom prvenstvu, ali je posle Olimpijskih igara i eliminacije u četvrtfinalu bilo nagovešteno da će biti promene.

Terzić je vodio Rusiju nakon rastanka sa Srbijom, ali s obzirom na to da je toj reprezentaciji od početka rata u Ukrajini zabranjeno da se takmiči. Terzić bi u takvoj situaciji mogao da prihvati poziv da pomogne Srbiji i da nastavi tamo gde je stao.

Pod njegovim vođstvom, generacije odbojkašica nizale su velike medalje, pobede i uspehe. Terzić je Srbiju vodio do srebra na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i bronze 2021. u Tokiju. Takođe, odbojkašice su u te dve decenije dva puta osvojile titulu prvaka sveta, 2018. i 2022, uz bronzu na tom takmičenju 2006. u Japanu.

Uz to, tri puta je prevodio Srbiju do titule prvaka Evrope - 2011, 2017. i 2019, isto toliko puta do srebra - 2007, 2021. i 2023, uz jednu osvojenu bronzu, 2015.

MONDO/Uroš Asrić Odbojkašice doček