Zakuvava se!

SUMRAK FAVORITA - DA LI JE OVO PREKRETNICA SEZONE? Lider žestoko kiksirao, imamo promenu na vrhu!

Autor Nikola Lalović

Štefan Kraft je svima pomrsio račune, a po prvi put ove sezone David Kubacki je podbacio!

Izvor: Profimedia

Au kakvo smo takmičenje ski skakača videli u Kulm Miterdorfu - pravi sumrak favorita! Štefan Kraft je odneo pobedu sa dva skoka od preko 230 metara, drugi je bi poljski veteran Pjotr Žila, a treći Slovenac Timi Zajc. Tek je na četvrtom mestu završio pobednik Četiri skakaoniceHalvor Egner Granerud, a do sada vodeći u generalnom plasmanu David Kubacki je zauzeo tek deveto mesto!

Nije to bio jedini podbačaj, pošto je do skora njegov njajbliži pratilac Anže Lanišek nastavio sa lošim rezultatima i doskočio je tek do 12. mesta, a Štefan Laje, Konstantin Šmid, Peter Prevc i Pijus Paške nisu stigli ni do bodova.

Granerud je sada preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu sa 1.216 bodova, Kubacki je drugi sa 1.190, a Lanišek već mnogo zaostaje sa 961 bodom. Kraft se popeo na četvrto mesto i sada je skupio 891 bod, dok su svi postali mnogo dalje.

Sve do sada, od početka sezone, Kubacki je bio lider i u jednom trenutku je delovalo da je nezaustavljiv, ali sada je pao sa trona i pitanje je da li će imati snage da se vrati! Ipak sezona je tek na polovini...

Tagovi