Marica izgubila u Parizu! Najbolja na svetu pobedila Srpkinju, ali još postoji šansa za medalju!

Ništa od zlatne medalje u Parizu za srpski džudo.

Profimedia

Srpska džudistkinja Marica Perišić neće moći da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, ali će imati šansu za odličje. nakon poraza od Kanađanke Kriste Deguči u četvrtfinalu, Maricu čeka repersaž, u kojem još ne zna protivnicu, a ukoliko zabeleži pobedu u tom meču imaće priliku da se domogne bronzane medalje u glavnom gradu Francuske.

Marica je bolje počela četvrtfinalni meč protiv najbolje džudistkinje na svetu i dvostruke svetske šampionke u kategoriji do 57 kilograma, ali nije imala snage da se do kraja izbori protiv sjajne Japanke koja predstavlja Kanadu. Deguči je daleko iskusnija, pa je postepeno lomila otpor srpske džudistkinje, a na kraju je zlatnim poenom uspela da obezbedi plasman u polufinale takmičenja na kojem je trenutno glavni favorit za zlatnu medalju.

Sa druge strane, Marica Perišić će imati još jednu šansu da se domogne bronze u Parizu. nju kasnije u toku dana čeka repersaž za koji još ne zna protivnicu. Pobeda u tom meču donosi joj još jednu borbu u Parizu, a ukoliko i u njoj bude bolja od rivalke osvojiće najveće odličje u karijeri.

Marica Perišić je u prvom kolu iponom savladala Manitu Šresta Pradan iz Nepala, a zatim je u drugoj rundi bila bolja od Čen-Ling Lien iz Kineskog Tajpeha. Treći meč bio je i najveći izazov za srpsku džudistkinju, pošto je Kanađanka trenutno prvoplasirana na svetskoj listi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"  Instagram