Zorana posvetila zlato tragično preminuloj Bobani: Naša olimpijka izgubila život posle teškog porođaja

Zorana Arunović nije zaboravila na svoju tragično preminulu prijateljicu, takođe strelkinju.

RTS/Screenshot/MN Press

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto su u miksu discipline 10m vazdušni pištolj bili bolji od para iz Turske. Gledali smo pravu dramu u Šateruu, poslednji pucanj je odlučio, a kada su Damir i Zorana shvatili da je zlato njihovo - zaplakali su od sreće.

Vrlo emotivno su slušali himnu "Bože pravde", potom sabirali sveže utiske pred TV kamerama, dok na konferenciji za medije nisu zaboravili na vrlo važnu osobu u njihovim životima. Zorana Arunović nakon svega nije želela da pobednički govor prođe bez imena Bobane Momčilović Veličković, naše pokojne olimpijke. Nažalost, Bobana je izgubila život 21. juna 2020. godine, a tada je imala samo 31 godinu.

"Te 2020. smo izgubili člana tima i više od toga, prijatelja. Govorila sam da ću uvek pričati o njoj jer nam je značila puno, zaslužila je da živi kroz nas i naš uspeh. U Tokiju sam htela da osvojim medalju kažem da je to za nju, ali koristim ovu priliku da kažem da ima svoj deo u ovoj mojoj medalji. Uspomene na nju žive i živeće dok mi što smo je voleli čuvamo sećanje na nju. Reći ću njeno puno ime da je i vi zapamtite, Bobana Momčilović Veličković!", rekla je veoma emotivna Zorana Arunović koja je istakla da je 23 godine sanjala olimpijsku medalju i dočekala ju je.

Bobana Momčilović Veličković preminula je od posledica komplikacija pri porođaju, odnosno eklampsije. Njen suprug Miroslav podneo krivičnu prijavu državnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela protiv doktora koji je vodio njemu trudnoću, a usled kojeg je Bobana izgubila život. Odgovora još nema.

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde na Olimpijskim igrama, zlato za Zoranu i Mikeca  RTS/Screen Recorder

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Damir Mikec i Zorana Arunović dodela zlata  RTS/Screen Recorder

(Kurir/MONDO - M.V.)