Patrijarh dočekao zlatne vaterpoliste iz Pariza: Olimpijski šampioni u hramu Svetog Save, sa poklonom

Heroji srpskog sporta, zlatni vaterpolisti, otišli su kod patrijarha Porfiria posle povratka iz Pariza

MN Press

Patrijarh srpski Porfirije ugostio je ove u parohijskom domu hrama Svetog Save na Vračaru vaterpoliste Srbije, osvajače zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Prethodno, patrijarh je 23. jula 2024. blagoslovio srpske vaterpoliste pred put na Olimpijske igre uz poruku da tamo gde postoje zajedništvo i satrudništvo ni rezultati neće izostati.

Godinama vlada prisan odnos srpskih vaterpolista i crkve. I pred Igre u Tokiju vaterpolisti su bili u hramu na Vračaru, a i iz Tokija kao i iz Pariza su se vratili sa zlatnom olimpijskom medaljom. Zlatni srpski šampioni su posvećeni veri i to ističu i na velikim takmičenjima i otud pre i posle svakog velikog takmičenja odlaze do patrijaršije ili do hrama Svetog Save, gde ih patrijarh srdačno dočeka. Tako je bilo i ovog puta.

Na prijemu posle Olimpijskih igara, kapiten reprezentacije Nikola Jakšić predao je loptu sa potpisima igrača patrijarju Porfiriju, koji im je čestitao na velikom uspehu istakavši da trud i vera u svoje snage uvek daje rezultat, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

"Svim našim sportistima, učesnicima Olimpijskih igara u Parizu od srca čestitam i zahvaljujem što su osvetlali obraz naše Srbije i dokazali da tamo gde postoji iskrena ljubav, trud i rad, ni Božji blagoslov neće izostati!", zahvalio je svima patrijarh nakon Olimpijskih igara.

This browser does not support the video element.

Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu  RTS