Na rođendan razbio Crvenu zvezdu u večitom derbiju! Mićić za MONDO: Sve je moglo da propadne, sad je drugačije

Ivan Mićić je dete Partizana, a sada mu se ostvario san - na 24. rođendan bio je MVP meča u ubedljivoj pobedi Partizana nad Crvenom zvezdom!

MN Press

Godinama nismo videli ovako dobro raspoloženje oko Partizana! Rukometaši crno-belih su prošle godine prekinuli post od 11 godina i osvojili su trofej kupa Srbije, a sada su na startu prvenstva u prvom kolu posle osam godina dobili Vojvodinu u domaćoj ligi. Nekoliko dana nakon tog meča došao je duel sa Crvenom zvezdom i ubedljiv trijumf 29:19 u večitom derbiju!

MVP ove utakmice bio je pivot crno-belih Ivan MIćić! Dete Partizana, momak koji je sa godinama postao jedan od ključnih igrača tima sa Banjice dao je tri gola iz četiri pokušaja, bio sjajan u defanzivi i na poseban dan je proslavio veliku pobedu!

"Jeste na moj rođendan, eto simbolično! Raduje kolektivno dobra igra. Ušli smo maksimalno motivisano od prvog minuta i mislim da su to navijači i prepoznali. Kontrolisali smo utakmicu čitavih 60 minuta i zasluženo pobedili", počeo je Mićić za MONDO.

ČIM SMO SAZNALI TO, ZNALI SMO ŠTA NAS ČEKA!

This browser does not support the video element.

Ivan Mićić za MONDO  MONDO

Sezona crno-belih počela je u Banjaluci gde je tim Đorđa Ćirkovića u neizvesnom meču izgubio finale Superkupa Srbije od Vojvodine, ali su se onda u prvom kolu prvenstva osvetili "lalama". Savladali su ih u gostima 30:28 u prepunom Spensu, a sada je došla i utakmica sa Zvezdom. Ipak, nema opuštanja, jer slede gostovanja Vranju i Dinamu, pa meč sa Metaloplastikom na Banjici. U sve to će se nadovezati i početak EHF kupa i takmičenja u Evropi. Da je moglo teže, nije!

"Tako je naravno! Čim smo letos saznali raspored znali smo šta nas čeka u prvih pet kola. Objektivno gledano najteži protivnici. Sama utakmica protiv Vojvodine je mogla da bude jako nezgodna. Nakon pobede smo mogli da se opustimo za ovaj meč, ali nismo dozvolili to sebi. Kao što je trener rekao u intervjuu pred utakmicu izgledali smo zadovoljno, ne srećno. Znali smo da treba da potvrdimo, da overimo ovu pobedu u Novom Sadu. To smo i uspeli, a sada malo da odmorimo, da uhvatimo predahi da se spremimo za Vranje u narednom kolu", ističe Mićić.

Na crti Partizan ima strašan trio. Osim Mićića tu je prošlogodišnji pivot Vojvodine Nemanja Ratković, kao i defanzivni specijalac Filip Leovac koji je došao iz Izraela. "Fenomenalno! Ratko i Leo su dva odlična momka, svaki dan me čine boljim. Što bi se reklo prava konkurencija. Dopunjujemo se, kada je jedan umoran tu je drugi da uskoči i nadam se da će obojica igrati na svom maksimumu čitave sezone", rekao je naš sagovornik.

PAKAO OKTOBRA NA ISLADNU!

Prošle sezone je Partizan počeo sezonu u mnogo manjoj rotaciji, a kada je došao red na to da se igra Evropa, tim se praktično raspao. Ogroman broj povreda naterao je trenera Ćirkovića da gura Mladena Šotića na beka, a koliko je sada tim bolji?

"Mislim da je još rano pričati o tome, ali duža klupa, širi sastav, to je presudno u modernom sportu. Intenzitet treninga je mnogo jači sad i samim tim svi napredujemo i imamo benefite od toga. Jeste prošla sezona bila zaista problematična u nekim situacijama. Tu je moglo da se desi da sa jednom povredom propadne ceo koncept treninga, igre, pripreme utakmica. celokupne taktike. Bogu hvala reagovala je uprava ove sezone, proširila sastav, imamo dugačku klupu, sve su fenomenalni igrači i svako može da donese doprinos. Bilo to pet, deset ili 15 minuta, ne oseti se razlika u kvalitetu."

Sada smo u prvom kolu videli tribine Spensa ispunjene Grobarima, a Banjica je puna dočekala večitog rivala. Ako se nastavi sa pobedama, da li može da se očekuju pune tribine i protiv Obilića, Vranja ili Kolubare? "Ja se stvarno nadam! Mislim da su navijači prepoznali danas, kao i u Novom Sadu. Nama izuzetno znači ta podrška, to je dodatni vetar u leđa. Ovim putem bi ih pozvao da isprate svaku utakmicu, da dođu svaki put na Banjicu pošto znamo da na gostovanjima imamo uvek ogromnu podršku navijača", rekao je Ivan Mićić za kraj priče za MONDO.

Prošlu sezonu je završio sjajno, ovu je počeo odlično i pokazao se kao pivot koji može da pruži kvalitet na oba kraja terena. U Partizanu je već lider, a sada se postavlja pitanje - da li je vreme za poziv selektora i dres Srbije?

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Seid Heidarirad  MONDO