Srpskom teniseru Novaku Đokoviću poništena je viza za Australiju pošto je ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo da to učini. Kako je "objasnio", razlog je javni interes, dok se u svom obrazloženju nije proslavio ni premijer Skot Morison poručivši da tako štiti građane Australije.

Novak Đoković i njegovi advokati spremaju žalbu i već su postavili uslove da sve bude završeno do nedelje, a sada je već jasno da je Vlada Australije pokušala da spreči Đokovića da to učini nerazumnim odlaganjem.

Britanski "Telegraf" piše da su Đokovićevi advokati u 18.03 po australijskom, odnosno 8.03 po srpskom vremenu, obavešteni o ukidanju vize, ali tu je i jedna začkoljica.

Čak DESET minuta pre toga ministastvo Aleksa Houka je prosledilo saopštenje medijima.

Postavlja se pitanje kako je moguće da mediji saznaju sudbinu Novaka Đokovića i pre njega samoga, odnosno ovo je samo još jedna potvrda da je čitav proces politički, a da se možda i ne uvažava srpski teniser kao građanin, što će takođe moći da iskoristi u svojoj odbrani pred sudijom.

Anketa

Hoće li Novak igrati na Australijan openu?


Saslušanje je navodno već zakazano za subotu, ponovo pred sudijom Kelijem, a ukoliko Đokoviću ovoga puta ne bude uvažena žalba - možda ga čeka i zabrana ulaska u zemlju na tri godine.

Podsetimo, Australijan open počinje u ponedeljak 17. januara, a Novak je i dalje u žrebu.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.