Slušaj vest

Australijski teniser Aleks de Minor predao je Novaku Đokoviću meč na Vimbldonu, tri sata pre nego što je trebalo da izađu na Centralni teren i odlučuju o polufinalisti turnira. De Minor je na konferenciji za medije saopštio da se povlači zbog povrede zadobijene u bukvalno poslednjem poenu susreta sa Arturom Filsom, a iako je učinio sve što je bilo moguće, nije uspeo da se oporavi za manje od 48 sati.

"Očigledno, ovo nije obraćanje koje sam želeo u bilo kom smislu. Razočaran sam, ali morao sam da odustanem zbog povrede kuka. Osetio sam da je nešto kvrcnulo tokom poslednja tri poena mog meča sa Fisom. Juče sam išao na skener i potvrđeno je da je povreda u pitanju. Visok rizik je bio od pogoršanja ukoliko bih igrao", rekao je De Minor.

Prema njegovim rečima, neće igrati ni na Olimpijskim igrama jer je u pitanju neobična povreda koja iziskuje poseban plan oporavka. U zavisnosti od bola, biće van terena od tri do šest nedelja, što naravno može da varira od osobe do osobe. Kada su mu doktori saopštili ovo, prestao je da razmišlja o injekcijama ili drugim rešenjima: "Nije tajna da je ovo bio najvažniji meč u dosadašnjem delu moje karijere. Znao sam rezultate još juče, ali i dalje sam želeo da se probudim danas i dočekam čudo. Problem sa tim da izađem na teren i igram jeste što bi jedno proklizavanje ili bilo šta moglo da učini da oporavak ne bude tri ili šest nedelja, već četiri meseca", objasnio je Australijanac.

Tim Ireland/EPA Novak Đoković

Sjajni teniser je delovao potreseno tokom obraćanja, nije okolišao i rekao je da je potpuno slomljen jer je odmah znao da se nešto loše desilo, tako da je dva dana bio van sebe: "Mučio sam se da zaspim poslednjih par dana. Nadao sam se da ću se probuditi i manje osećati bol. Makar toliko da mogu da izađem na teren. Za mene je nepoštovanje da izađem na teren, a da nisam 100 odsto spreman. Pogotovo protiv nekoga kao što je Novak", kazao je on.

Na pitanje da li je na vreme obavestio Đokovića, istakao je da je sve rekao njegovom agentu: "Hteo sam da dam sebi priliku. Zagrejao sam se što ranije što sam mogao i znao sam koja je moja situacija. Nisam video Novaka, video sam njegovog menadžera i rekao sam mu. Ali da, nisam video Novaka još", zaključio je De Minor.

Podsetimo, Novaku sada sledi pauza do petka kada će igrati polufinale Vimbldona protiv boljeg iz duela Musetija i Frica.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković  MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V.)