Slušaj vest

Pre dve godine pisao je da je "Novak Đoković varalica, lažov i antivakser" i vređao ga je javno pred milionskim auditorijumom. Danas je Pirs Morgan naglo "promenio ploču" i počeo da hvali najboljeg tenisera svih vremena i da ga zove na intervju. Odjednom se situacija promenila...

Iskoristio je intervju koji je srpski igrač dao za "BBC" gde je posle tri uzastopna pitanja o odnosu sa navijačima i provokatorima odlučio da prekine razgovor i posle narednog pitanja je samo ustao i otišao. "Novak je bio veliki dr**džija na Vimbldonu ove godine i ja sam tu zbog toga. Zaslužuje mnogo više poštovanja nego što dobija, od navijača i medija. Dosadilo mu je da se pravi da je okej sa tim. novače, hajde da uradimo intervju. Neću te tretirati ovako", poručio je Morgan.

Teško da će Novak da mu ispuni želju, posebno zbog činjenice da je Pirs jednom prilikom prozivao i Dijanu Đoković i podsmevao joj se javno, tako da je mala verovatnoća da će Srbin preko svega toga da mu pređe i da gostuje kod njega, kao što je recimo Nik Kirjos uradio i u emisiji je branio Novaka.

Pokušao je i tom prilikom da malo "pecne" Australijanca, ali se on nije dao. Morgan je podsetio Kirjosa da je nekada davno pričao da Novak ima "bolesnu opsesiju da ga svi vole", pa je upitan da li i dalje to misli ili se kaje zbog svojih reči. "Da, istina je, rekao sam to. Mislio sam na to da bi uvek gledao da ga publika voli, a nadam se da će slušati ovo, sada vidim da ga to ne zanima više. Izađe na teren i u redu mu je da bude negativac. Briga ga za to, kad ga nerviraju, nakon toga zaigra još bolje i ne mogu da ga pobede. Pre je hteo da ga vole, da navijači budu uz njega, a sada kada sluša sebe - prihvatio je tu ulogu anti-heroja. Zašto ga ne vole? Ne znam, možda zato što mnogo pobeđuje. Isto mislim i da nije tako perfektna ličnost kao Federer ili Nadal, što ja volim".

Tim Ireland/EPA Novak Đoković

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković