Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković počeo je danas napad na praktično jedini trofej koji mu fali u karijeri. U pitanju je zlatna medalja na Olimpijskim igrama i za početak turnira u Parizu igra protiv Metjua Ebdena, a već nas je sve oduševio pošto se prekrstio i stavio ruku na grb Srbije na posebnoj opremi Olimpijskog komiteta Srbije!

Đokovića su na tribinama dočekali aplauzi, što se ne dešava baš često kada igra na "Filipu Šatrijeu" za vreme Rolan Garosa, ali postoje razlike u odnosu na grend slem turnir. Publika nije "čista teniska", dozvoljeno je navijanje, a isto tako postoji i razlika kada je u pitanju stručni štab. Tako uz Đokovića nisu njegovi aktuelni saradnici Boris Bošnjaković i Karlos Gomez Erera, nego selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki.

I ne samo on, na tribinama su bili prisutni i njegovi fizioterapeuti Miljan Amanović i Gebhard Fil-Grič, ali i oni najbliži. Osim supruge Jelene, sina Stefana i kćerke Tare, odnosno njihove dadilje, tu je i brat Marko Đoković.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

Bivši teniser se dugo nije pojavljivao u "boksu" svog brata Novaka, od Australije bio je još samo na Dejvis kupu u Malagi, krajem prošle godine. Tada je Đoković pobedio Sebastijana Korde u finalu pred Australijan open, ali je bio izuzetno nervozan i "isterao" je sa tribina brata i agente, da bi se potom izvinjavao.

Zbog nešto slabije igre, okrenuo se ka loži i vikao "Izađiiiii". Tada su njegov boks napustili Marko i tadašnji agenti Eduardo Artaldi i Elena Kapeljaro. Marko se kasnije vratio i nije bilo jasno da li je i njega poslao sa tribina, pošto se obraćao na italijanskom i već par meseci kasnije raskinuo je saradnju sa agentima. Kada je dobio meč, uzeo je mikrofon i uputio izvinjenje: "Hvala mom timu što me trpi i toleriše i kad je dobro i loše. Nije lako biti sa mnom, ali to cenim. Marko je tu sa mnom, hvala ti i volim te", rekao je Novak u intervjuu na terenu. Njih dvojica imaju odličan odnos, često je baš Marko bio sa njim na turnirima, zajedno su slavili velike uspehe.

Pogledajte i kako je Novak Đoković izašao na teren prekrstivši se po srpski:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara

BONUS VIDEO:

Kurir Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"

(MONDO - M.V.)

https://mondo.rs/Novak-Djokovic/tag13798/1