Slušaj vest

Imamo i prvi tim koji se kvalifikovao u četvrfinale košarkaškog turnira Olimpijskih igara! U pitanju je selekcija Kanade koja je nakon pobede nad Grčkom u prvom kolu u drugom savladala Australiju 93:83.

Kanađane je do pobede sa 24 poena, 7 skokova i 5 asistencija vodio Ar Džej Beret, dok je Dilon Bruks ubacio 15 poena kao i Šej Gildžus Aleksander. Kod Australije Džoš Gidi je imao 19 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a istakla su se i dva bivša košarkaša Partizana. Džok Lendejl je imao dabl-dabl sa 16 poena i 12 skokova, dok je Dante Egzum ubacio 15 poena. Bivši centar Crvene zvezde i FMP-a Duop Rit je ubacio 2 poena.

U prvom meču dana Španija je posle dramatične završnice savladala Grčku 84:77. Ponovo je mladi Santi Aldama bio najbolji sa 19 poena i 12 skokova, dok je Serhio Ljulj dodao 13, a Vili Ernangomez 11. Kod poraženih Janis Adetokumbo je ubacio 27 poena uz 11 skokova, ali jednostavno nije bilo rasploženih osim njega.

U ovoj grupi Kanada je prošla dalje, Austračija i Španija sa po jednom pobedom su blizu, a videćemo da li Grčka može eventualnom pobedom u poslednjem kolu da osigura makar treće mesto u grupi i prolazak u drugu rundu. Do kraja dana igraju Francuska i Japan od 17:15 kao i Brazil i Nemačka u 21 čas.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

MONDO Dante Egzum