Slušaj vest

Novak Đoković stigao je u olimpijsko selo u Parizu kao novi šampion, posle pobede protiv Karlosa Alkaraza. Na kompleksu Rolan Garosa i na stadionu "Filip Šatrije" počeo je da slavi olimpijsko zlato, koje je prvi put osvojio, a slavlje se potom prenelo i u olimpijsko selo, među ostale naše olimpijce.

Dok su oko njega sportisti i članovi delegacije igrali kolo, Novak je ogrnut srpskom trobojkom stajao usred kola i takođe igrao, kretao se levo-desno, skakao... Sve to vreme nije ispuštao zastavu, niti skidao zlato, koje će mu Srbi večno pamtiti.

"Idem u olimpijsko selo, da proslavim sa našim sportistima, da onima koji se takmiče i dalje dam podstrek, da dodirnu medalju, da uzmu medalju - zlatnu, srebrnu, bronzanu, ali ipak zlatnu", rekao je Novak Đoković za Radio-televiziju Srbije.

Pogledajte hit-snimak iz olimpijskog sela.

Naravno, bila je neizbežna i fotografija Novaka Đokovića i Damira Mikeca, sjajnog srpskog strelca i takođe olimpijskog šampiona iz Pariza, gde je ostvario uspeh karijere trijumfom u timu sa Zoranom Arunović.

damir mikec
Instagram/damir_mikec/Printscreen 

Novak već satima slavi uspeh koji je nazvao najvećim u karijeri i dok proživljava momente koje će zauvek pamtiti, kraj Đokovića su i njegovi najbliži - deca Stefan i Tara i supruga Jelena Đoković

Pogledajte kako je emotivno bilo na stadionu "Filip Šatrije", na kojem je Novak ispisao istoriju svetskog sporta.

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu