Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je toliko željenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pošto je u finalu pobedio trenutno svog najvećeg rivala Karlosa Alkaraza (7:6, 7:6). Noletu je pao "kamen sa srca", sanjao je zlato oko svojih grudi još od kada je počeo da se bavi tenisom, a do sada nijednom nije uspevao da prođe u polufinale i imao je bronzu iz Pekinga.

Ali, znao je dobro Nole da je sada možda i poslednja prilika i ostavio je sve što ima na terenu, zaigravši svoj najbolji tenis u celoj 2024. godini, zbog Srbije kojoj se u intervjuu za RTS posebno zahvalio: "Hvala, Srbijo. Nadam se da sam vas obradovao, narod je uvek tu da me podrži, uvek je tu uz sportiste. Volim moj narod. Uvek sam želeo zlato oko vrata, ne zbog sebe, nego zbog Srbije. Nadam se da su malo preko ekrana osetili emocije koje sam imao. Jedva čekam da dođem među narod da slavimo zajedno. Ovo je trenutak koji sam čekao celog trenutka", rekao je Nole.

"Postigao sam ovo uz svoju porodicu, ženu, decu... Nisu tu bili roditelji i najmlađi brat, bio je tu srednji brat, koji je uz mene naravno ceo život. Oni znaju koliko žrtve je bilo neophodno da se uloži da se dođe dovde. S obzirom na sve okolnosti od 2008. godine, osvojio sam sve što se može osvojiti, a ušao sam u svake Olimpijske igre od tada kao favorit i nisam uspevao da je osvojim. Kada sam ovde osvojio polufinale to je bilo kao da sam osvojio turnir. Osigurao sam medalju, ali sam znao da hoću zlato", poručio je srpski as i rekao da je pred sobom imao "najveći mogući zadatak u tenisu" jer je Karlos Alkaraz aktuelni osvajač Rolan Garosa i Vimbldona.

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Dodavši da se osećao mnogo bolje i da je znao da je ovo možda i poslednja šansa, dao je sve što je imao i zato to smatra da je napravio najveći sportski uspeh u karijeri. Tako je još sinoć počelo slavlje srpskih sportista u olimpijskom selu uz kolo, a Nole se za kraj intervjua pomolio uz suze.

"Srbijo, volim te, ovo je za tebe. Idem da proslavim sa srpskim sportistima da onima koji su tu da dam podstrek, da dodirnu medalju. Videću šta ću, toliko stvari, ljudi ne znam gde sam, samo sam ovde u svom srcu i Bog je veliki. Hvala ti Bože, što si mi dozvolio da budem ovde", zaključio je najbolji teniser svih vremena koji je inače čak najavio da bi mogao da igra na sledećim Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

Kurir/Dado Đilas Konferencija nakon pobede Đokovića

Pogledajte i čitav intervju za RTS:

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu