Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković na žrebu za US Open saznao je da će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, ali sve do danas nije znao ko će to biti. Posle završenih kvalifikacija, Đokoviću je "dodeljen" Radu Alboc iz Moldavije, inače 138. na ATP listi, kome je najbolji plasman u karijeri bila visoka 39. pozicija tokom 2019. godine.

To je pak "davno prošlo vreme" jer pet godina kasnije rangiran je gotovo sto mesta "niže" i zato je kroz kvalifikacije morao do glavnog žreba US Opena na kome mu je najbolji plasman treća runda 2017. godine. Alboc danas ima 34 godine i zapravo je jedan od najstarijih na turniru, naravno uz Novaka Đokovića koji u 38. godini želi do 25. grend slema u karijeri i ukupno stote titule, za istoriju.

Njihov meč će biti na programu prvog dana turnira, preciznije u ponedeljak (moguće i ponedeljak na utorak), s tim da još nisu poznati termini. Dobro je poznato da su možda i najnezahvalniji prema publici u Srbiji zbog razlike u vremenskim zonama.

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Alboc i Đoković inače nikada pre nisu igrali jedan protiv drugoga, a videćemo koliko je Moldavcu ostalo goriva jer je morao da pobedi Baranka Kosanu, Van Aša i Močizukija da bi se našao u glavnom žrebu. Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz meča Lasla Đerea i Jana Lenarda Štrufa u drugoj rundi.

Dodajmo i to da se Hamad Međedović našao u glavnom žrebu nakon pobeda u kvalifikacijama i mogao je da ide i na Đokovića, ali žreb je bio nešto milosrdniji i dodelio mu je Fabijana Morožana iz Mađarske koga je već dobio u jedinom duelu.

BONUS VIDEO:

X/Screen recorder Arapski komentator navija za Novaka Đokovića