Slušaj vest

Čelsi je uz dosta muke pobedio Servet (2:0) u prvom meču plej-ofa Konferencijske lige golovima Nkunkua i Maduekea, međutim susret je obeležio Mark Giu (18). Novopridošlica iz Barselone imala je priliku da postigne prvi gol u dresu Čelsija, ali se mladić iz "La Masije" obrukao kao retko ko u poslednje vreme i već sada se može reći da imamo promašaj sezone.

U 51. minutu iskoristio je grešku golmana Serveta Džeremija Frika i presekao je dodavanje, a zatim je imao priliku da sa pet metara ubaci loptu u praznu mrežu. Nikoga nije bilo oko njega, ali se poneo krajnje nonšalatno i šutirao je u previše ulevo gde je pristigao golman i uspeo da odbrani svoj gol. Odbila mu se lopta, ali da li od šoka - ili zbog nečeg drugog - nije realizovao ni drugu priliku. Pogledajte kako je to izgledalo:


Srećom po njega, Čelsi je slavio na kraju pošto je Nkunku bio precizan sa "bele tačke", a Madueke posle dobre akcije po desnoj strani, tako da će "plavci" na revanš u Švajcarsku sa solidnim kapitalom, videćemo da li dovoljnim da se obezbedi Konferencijska liga posle više od milijardu evra uloženog novca u pojačanja u poslednje dve godine.

Za Marka Giua dali su među manjim svotama (oko osam miliona evra), a trener Enco Mareska branio ga je posle meča i poručio da svi moraju da budu strpljivi sa njim jer je najmlađi u timu.

BONUS VIDEO:

ArenaSport Promašaj Šerif Endiaje na Čukarički - Zvezda