Slušaj vest

Sjajna španska teniserka Paula Badosa (26) bila je druga na WTA listi pre samo dve godine, a od tada je njena karijera u velikom padu. Razlog nije ljubav sa Stefanosom Cicipasom, nego povrede koje su je udaljile od tenisa i vrhunske forme, a najveći problem je što i dalje nije potpuno zdrava.

U razgovoru za špansku radio-stanicu "Kadena Ser", Paula Badosa je otkrila da trenutno prolazi kroz najteži deo karijere jer su joj lekari savetovali da se penzioniše. Povreda je toliko ozbiljna da je zapravo veliki rizik što i dalje nastavlja da se profesionalno bavi tenisom, pošto bi svom telu i te kako mogla da našteti i krupnije posledice oseti u starosti. Za sada, Paula Badosa ne želi ni da čuje za to.

"Doktori mi traže da više ne igram tenis jer sam više od godinu dana bila van terena. Ako ne mogu igrati na visokom nivou, neću se ni baviti tenisom. Rekli su mi da je jedino reešenje da prestanem da igram, ali sve sam ideje o prestanku igranja dosad odbila", rekla je Badosa.

Instagram/screenshot/tsitsidosa Stefanos Cicipas i Paula Badosa, teniski par.

Do sada u karijeri ima četiri osvojene titule, dok na grend slemovima nije beležila naročito zapažene rezultate. Igrala je četvrtfinale Rolan Garosa 2021. godine, dok na ostalim "mejdžorima" nije prolazila dalje od četvrte runde. Na US Openu nikad nije bila ni u trećoj rundi, ali je nastupima na mastersima uspela da osvoji dovoljan broj bodova na WTA listi da bi 2022. godine bila čak druga teniserka planete.

Došli su potom problemi sa aduktoro, pa leđima, tako da je svakodnevno dobijala injekcije koje su ublažavale bol. Lekari joj stoga savetuju da odustane od tenisa, ali 27. teniserka sveta se ne predaje tako lako.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti "Pulsa Srbije" bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili