Slušaj vest

Italijanski teniser Janik SIner bio je dva puta pozitivan na doping testu tokom marta, međutim tek se ove nedelje saznalo za skandal i to kada je ATP obavestio javnost da "nije kriv i da je sve bila slučajnost". Zabranjena supstanca klostebol završila je u krvi Janika Sinera, ali nije kažnjen pošto je utvrđeno da je za to kriv njegov fizioterapeut Đakomo Naldi, što je razgnevilo brojne navijače i njegove kolege koji su primetili da jedna pravila važe za njega, druga za ostale.

Sve to dešavalo se uoči US Opena gde je Janik Siner sada pod nikad jačim svetlostima reflektora, pa je mnoge zanimalo kako će navijači reagovati kada prvi put izađe na stadion "Artur Eš". Dobrodošlica je bila normalna, nisu ga sačekali zvižduci kako bi to bio slučaj sa nekim drugim teniserima, ali je zato sam Siner bio bled kao krpa...


Vidi se da i njemu ne odgovara negativan publicitet (kome odgovara doduše...) sa kojim se prvi put suočava u karijeri, posebno jer je saznao da postoji mogućnost da usred US Opena bude izbačen sa turnira, ako se WADA umeša i uloži žalbu.

Ipak, Novak Đoković je još jednom pokazao svoju veličinu. Nije se oglašavao do sada na temu Sinerovog doping skandala, pre svega jer želi da sazna sve činjenice iz prve ruke, dok je takođe prvi od tenisera koji su se pojavili sa njim u javnosti. Odmah po završetku treninga, Siner i Đoković učestvovali su na jednom "piklbol" događaju koji je privukao lepu pažnju.

Instagram/djokernole Đoković i Siner igraju piklbol

U pitanju je događaj njihovog sponzora "Head", ali je pitanje koliko bi tenisera u tom trenutku zaista i odlučilo da se pojavi sa Sinerom. Mnogi bi insistirali da se događaj odloži ili pomeri, opet zbog negativnog publiciteta, ali je Đoković još jednom pokazao da mu to nije na prvom mestu. Za razliku od nekih njegovih kolega koje su ga potpuno ignorisale kada je bio doveden na stub srama za vreme Australijan opena.

Pogledajte kako su se Đoković i Siner družili u Njujorku:


Podsetimo, u četvrtak je održan i žreb za US Open na kome je Novak Đoković saznao da će na startu turnira igrati protiv Radua Alboca iz Rumunije (kvalifikant, 128. na svetu), dok je Janik Siner njegov potencijalni rival u finalu.

BONUS VIDEO:

RTS1 Novak Đoković slavi sa zastavom