Slušaj vest

Panika zbog Novaka Đokovića na US Openu! Srpski teniser je odavno stigao u Njujork, već je odigrao nekoliko egzibicionih mečeva i videli smo da publika jedva čeka da ga vidi na terenu. Ipak sada se internetom proširila lažna vest da se nije pojavio na zakazanom sparingu sa Holgerom Runeom. To nije tačno, on je zapravo samo došao dvadesetak minuta kasnije u odnosu na mladog Danca. 

Jedna stvar bi ipak mogla da zaista zabrine navijače najboljeg tenisera u istoriji. Dok je na prvim treninzima, kao i na egzibicionim mečevima protiv Huana Martina Del Potra i Karlosa Alkaraza bio bez steznika na kolenu, sada se pojavio sa njim. Povredio je koleno Đoković na Rolan Garosu i morao je na hitnu operaciju na kojoj mu je odstranjen meniskus, ali je uspeo da se brzo oporavi. 

Zaigrao je prvo na Vimbldonu gde je stigao do finala, a onda je otišao na Olimpijske igre gde je uspeo da savlada Karlosa Alkaraza i da konačno postane olimpijski šampion. Sve vreme je na mečevima nosio steznik oko kolena koje je operisao, a kada je pred US Open na treninzima skinuo pomagalo dalovalo je da je povreda apsolutno iza njega. 

CAROLINE BLUMBERG/EPA Novak Đoković pobeda

Sada izgleda da to nije slučaj. Ponovo je u Njujorku stavio steznik oko kolena Novak, mada je delovao jako mobilno i spremno na treningu. Ipak, svi su se nadali da je koleno na 100 odsto, što sada deluje da nije tačno. Prvi meč će Novak na US Openu igrati protiv Moldavca Radua Albota koji je stigao iz kvalifikacija, a očekuje se da taj duel bude odigran u ponedeljak ili u večeri između ponedeljka i utorka. Bodove ne može da dobije pošto brani trofej osvojen prošle godine, što mu je za sada ujedno poslednji 24. grend slem u karijeri. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork