Slušaj vest

Gotovo je, sklopljen je tim koji hoće da uzdrma ABA ligu! Dubai je zvanično doveo svoje poslednje pojačanje ove sezone i u pitanju je Amerikanac Lejton Hemonds koji je potpisao ugovor na godinu dana sa opcijom produžetka na još jednu sezonu. On igra na poziciji krila i u septembru će napuniti 30 godina.

Studirao je na Oklahomi, a u Evropi ima veliko iskustvo. Počeo je u Finskoj u sastavu Nokije, igrao je u Mađarskoj za Kormend, a zatim se probio u jače lige. Nastupao je za Prokom u Poljskoj i Jenisej u Rusiji pre nego što je otišao za Japan gde je igrao za Jokohamu. Ostavio je dubok trag u Turskoj u redovima Gacijantepa i Bešiktaša, a prošle sezone je u Francuskoj igrao za Dižon.

On će kompletirati tim Jurice Golemca koji je već doveo veliki broj igrača i otkrio plan priprema. Krenuli su da se spremaju za prvu sezonu u istoriji, u kojoj će napraviti korake ka Evropi. Ne kriju u Dubaiju da je cilj Evroliga, a pošto su naglasii da je ovo poslednje pojačanje ove sezone, evo kako će izgledati tim.

Sastavu Dubaija za sezonu ABA lige 2024/25: Aleksa Uskoković, Nejt Mejson, Klemen Prepelič, Danilo Anđušić, Ferdinand Ravena, Nemanja Dangubić, Lejton Hemonds, Avudu Abas, Džakori Vilijams, Bora Jašar, Leon Radošević, Ahmet Duverioglu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Dušan Ninković Nemanja Dangubić nakon poraza u polufinalu FIBA Lige šampiona