Slušaj vest

Gael Monfis je neko sa kim nikada nije dosadno na teniskom terenu. Francuz je u meču drugog kola US Opena sa Kasperom Rudom koji je izgubio pokazao nekoliko spektakularnih poena, ali je u jednom momentu pretio da će da napusti teren! Na kraju je završio meč i izgubio ga 6:4, 6:2, 2:6, 7:6. 

U prvom kolu Monfis je savladao Dijega Švarcmana, a onda je u drugoj rundi u meču sa favorizovanim Norvežaninom u jednom momentu potpuno izgubio živce. Kada je izgubi prva dva seta skoro se potpuno presvukao na svojoj stolici, a onda kada se vratio na teren shvatio je da je zaboravio deo opreme. Vratio se po znojnike, a sudija mu je zbog toga izrekao opomenu. Tada je Monfis eksplodirao.

"Ovo je nepotrebno. Zašto si me opomenuo? Iz kog razloga? To nije potrebno. Trebalo mi je vremena, da li supervizor može da dođe i objasni jer ja ovo ne razumem. Promenio sam majicu i zavoje, a onda si mi zato dao opomenu? Neću da igram u ovakvim uslovima", rekao je tada već besni Monfis! 

Spustio se do terena supervizor, a nastavio je svoju tiradu Monfis. Bio je besan, ali je na kraju ispostaviće se sve to doprinelo da bude dovoljno motivisan i kvalitetan da uzme treći set i da produži svoj boravak na turniru."Promenio sam majicu i zavoje i zaboravio da stavim znojnike. To je činjenica, ja sam u pravu. Nikada mi se ovo nije desilo i ti mi pričaš nešto. Ne želim više da igram, on mi je oduzeo motivaciju", završio je on. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork