Slušaj vest

Radu Albot je u poznim igračkim godinama prvi put imao susret sa Novakom Đokovićem i više nema dilemu ko je najbolji teniser ikada. Pobedio ga je srpski teniser6:2, 6:2, 6: 4 u drugom kolu US Opena i tako zakazao meč sa Aleksejom Popirinom, a Moldavac je uporedio ovo iskustvo sa mečevima protiv Rodžera Federera.

Švajcarac je dugo važio za najboljeg tenisera u istoriji, ali sad ato malo ko misli. Svi polako prelaze na stranu Novaka Đokovića koji iz dana u dan obara rekorde, a u "Novakovom timu" je i Albot koji je tokom karijere odigrao dva meča sa Federerom. 

"Ja znam da je Novak teži protivnik od Federera sa kojim sam igrao dva puta. Mislim da mi je iskustvo igranja sa Federerom pomoglo, zato što znam šta da očekujem od publike, ali znam i kako je kada se igra sa jednim od najboljih ikada", istakao je kratko Moldavac.

JUSTIN LANE/EPA Novak Đoković US Open

On je u karijeri dva puta igrao protiv Švajcarca i to oba puta 2019. godine. Prvo je došao na njegov teren u Baze gde ga je savladao 6:0, 6:3, da bi nakon toga u Majamiju uzeo set nekadašnjem broju jedan. Na Floridi je bilo 4:6, 7:5, 6:3. Iskustvo igranja sa Novakom je dosta drugačije. 

"Kada sam igrao protiv Rodžera išao sam na teren samo sa mišlju da pobedim. Nisam mislio: 'Uh, samo da uzmem gem", ili: 'Kada bih nekako uzeo set', ilit ako nešto. Ne, išao sam da pobedim. Novak je mnogo kompleksniji. Sjajan je fizički, naravno. Kreće se sjajno, ima sjajne udarce i forhendom i bekendom, dobar je server i odličan na mreži takođe. Iskustava koje imam sa mečeva sa Rodžerom, Endijem i drugim velikanima su mi pomogla da se spremim za meč", rekao je iskreni Albot.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork