Slušaj vest

Stefanos Cicipas pokrenuo je sudski postupak protiv svog bivšeg fizioterapeuta posle iznošenja informacija o odnosu koji su imali teniska zvezda i njegov otac. Otac Stefanosa CicipasaApostolos donedavno je bio trener svog sina, 11. igrač sveta, pre mesec dana, rešio je da zameni svog savetnika i trenera. Prekid radnog odnosa sa ocem ne bi začudio da se u javnosti nije pojavila izjava nekadašnjeg fizioterapeuta teniske zvezde.

Razmimoilaženje je nastalo posle poraza Grka od Keja Nišikorija u Montrealu. Cicipasu nisu odgovarale očeve sugestije i način na koji je tretiran, pa je bilo logično da će doći do prekida saradnje. Ipak, Cicipas je naglasio da će Apostolos uvek imati važnu ulogu oca.

Međutim, izjava Cicipasovog bivšeg trenera Džeroma Bankija bacila je novo svetlo na ovaj slučaj. Banki je napustio tim 11. tenisera sveta 2022, a do tada je imao uvid u odnos oca i sina. Prema njegovim navodima za L 'Ekip Apostolosovo treniranje smetalo je ostalim igračima, dok se Cicipas osećao "zarobljenim" u radu sa ocem. Ove reči uzdrmale su porodicu Cicipas koja želi da vrati dostojanstvo i to će učiniti na sudu.

"Posle ponovnog objavljivanja teksta francuskog lista L 'Ekip koji sadrži izjave bivšeg fizioterapeuta Stefanosa Cicipasa Džeroma Bankija, sa kojim je saradnja prekinuta 2022. obaveštavamo vas da je porodica Cicipas naložila advokatskoj kancelariji Papanasio-Konfino (Pariz) da preduzme neophodne pravne poteze kako bi vratila prestiž i dostojanstvo porodici pogođenoj izjavama fizioterapeuta. Uskoro ćete biti obavešteni o razvoju slučaja", stoji u poruci. Cicipas je ranije izjavio da je njegov odonos sa ocem bio uspešan i da se kaje zbog načina na koji je razgovarao sa ocem u Kanadi.

Srbija će se 14. septembra sastati sa Grčkom u Dejvis kupu. Cicipas je otkazao dolazak i neće braniti boje svoje zastave u Pioniru zbog povrede leđa. 

BONUS VIDEO: 

instagram/k1ngkyrg1os Novak i Nik igraju tenis