Slušaj vest

Grend slem titulu na US openu u ženskoj konkurenciji osvojila je beloruska teniserka Arina Sabalenka, ali je u Srbiji još jače odjeknula vest o juniorskoj šampionki poslednjeg velikog turnira u godini. Reč je o Miki Stojsavljević (15), devojčici koja ima srpsko poreklo, a tenisku karijeru gradi pod zastavom Velike Britanije.

Od ranije se zna da su idoli mlade teniserke koja igra za Veliku Britaniju Novak Đoković, Marija Arapova i Ema Radukanu. Naravno, najbolji teniser svih vremena je tu jer je Mika po ocu Srpkinja!

"Ema je tu bila poslednja, ona koju najviše pamtim, ali Šarapova i Đoković će mi uvek bili idoli. Šarapova zbog stila igre i kako se nosi na terenu, uvek sam nalazila inspiraciju u njoj i ugledala se na nju. A, onda i Đoković jer sam ja polu Srpkinja, to mi je bliže domu, moja čitava porodica ga voli", rekla je mlada teniserka.

Novinare je zanimalo više detalja o njenom životu, pa je dobijala pitanja o porodici i školi. "Moja majka pazi na nas četvoro, a za tatu nisam sigurna šta radi. On, nekako, sve radi od kuće", istakla je Stojsavljević na konferneciji za medije nakon osvojenog US opena i dodala: "Idem u Amherst školu, u Logborou. Mislim da moram u utorak da sam u školi. Letim sutra nazad i moram da krenem u školu. Imam neke bitne ispite ove godine, moram da ih završim. Videćemo."

Mikin otac je Srbin rođen na teritoriji Hrvatske, a majka joj je Poljakinja. Odrasla je u Londonu, gde trenutno živi i trenira, ali poznaje najtalentovanije srpske teniserke i sa njima se druži na velikim svetskim turnirima.

Bonus video:

Instagram/djokernole Đoković i Siner igraju piklbol