Slušaj vest

Poznati srpski teniser Filip Krajinović zvanično se oprostio od tenisa nakon pobede Dejvis kup reprezentacije protiv Grčke u hali "Aleksandar Nikolić".

Nakon kratke proslave pobede na terenu, Novak Đoković mu je predao mikrofon i rekao mu: "Siguran sam da imaš nešto da kažeš".
Krajinović se borio sve vreme govora sa suzama, sa knedlom u grlu je na momente veoma teško izgovarao reči, ali je uspeo da izgovori sve što je planirao. Ili bar sve. Pročitajte.

"Težak dan za mene, izuzetno sam emotivan. Ovo su moji najbolji prijatelji, uz njih sam odrastao, proveo neverovatno lepe trenutke, nezaboravne. Selektore, hvala ti što si mi ovo priredio, igrači, ceo Savez. Bila je čast i zadovoljstvo igrati uvek za reprezentaciju. Jeste da sam mlad otišao u penziju... Jako mi je težak trenutak, ali sam i mnogo srećan. Čeka me nešto lepo u budućnosti i radujem se tome"
"Nole, bila je čast i zadovoljstvo deliti svlačionicu sa najboljim svih vremena, ne samo u tenisu, nego u svim sportovima".

Ivica Veselinov/ATA images Novak Đoković Dubl

"Moram i nešto za selektora da kažem. Pre 15 godina, kad sam prvi put došao u reprezentaciju, nisam ga gotivio, bežao sam od njega konstantno, bio sam mlad, razmažen, nisam hteo da se družim sa njim. Danas mi je jedan od najboljih prijatelja i bez njega i bez ovih ljudi, ekipe, ja ne bih bio ovde"

"Porodicu ne smem da gledam, znam kakva je situacija. Mnogo vam hvala za sve i nedostajete mi puno", rekao je Krajinović, dok se dvoranom prolomio glasan aplauz.

MONDO/Nemanja Stanojčić Filip Krajinović se povukao iz tenisa