Slušaj vest

Nastavlja Janik Siner da "krade" recept za uspeh Novaka Đokovića! Nakon što je prvo objavio da je počeo da radi sa dugogodišnjim kondicionim trenerom najboljeg tenisera ikada Markom Panikijem, sada je izbacio sliku i potvrdio da je u svoj štab uvrstio i Ulisesa Badija, fizioterapeuta koji je pravio čuda sa Novakom. 

Novak se sa Panikijem rastao tokom ove godine u aprilu, a sa Badijom je radio do kraja 2022. Umesto Badija u štab je stigao Klaudio Cimalja, a Badio je sa Đokovićem radio od maja 2017. godine. prvo je bio u paru sa Miljanom Amanovićem, a kasnije je radio i samostalno. Najviše je bio u centru pažnje pošto je pomogao Novaku da reši veliki problem sa laktom, ali i 2021. godine. Tada je na Australijan openu pukao mišić stomaka srpskom teniseru, a uz pomoć Ulisesa Badija uspeo je Đoković ene samo da sanira povredu nego i da osvoji trofej. 

Što se tiče Marka Panikija on je od 2018. do aprila radio sa Novakom, a onda je rešio Đoković da potpuno promeni svoj stručni štab i da poverenje nekim novim ljudiima. On ima 60 godina i bio je sportista, bavio se atletikom i skakao je udalj. Došao je kod Đokovća na preporuku Marijana Vajde, a radio je sa atletičarima i teniserima. Pre Novaka je sarađivao sa Frančeskom Skijavone, Li Na, Svetlanom Kuznjevocom, Danijelom Hantuhovom, Karin Knap, Fabiom Fonjinijem, Kristijanom Garinom, Ivom Karlovićem, Filipom Kolšrajberom, Leonardom Majerom, Simoneom Bolelijem...

Inače Siner je rešio da menja stvari u svom stručnom štabu nakon što je posle doping skandala otpustio saradnike Đakoma Naldija i Umberta Feraru. Dva puta je pao na doping testovima i za to okrivio nemar svog tima. Prošao je nekašnjeno i sada je ubedljivo prvi na ATP listi, gde će i ostati na kraju sezone ako se nešto senzacionalno ne desi.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Novak Đoković